Modificari locuinte, case, spatii comerciale fara autorizatie. Ce se intampla in caz de seism?

Niciun comentariu

Modificari spatii comerciale

Apartamentele nu pot fi modificate fara autorizatie. Si asta pentru ca un perete daramat poate subrezi toata cladirea si ii poate aduce proprietarului amenzi uriase.

     Obligatoriu este ca atunci cand se fac aceste modificari sa fie cu indeplinirea conditiilor legale, adica cu expertiza tehnica si cu obtinerea autorizatiei de desfiintare. Orice interventie facuta fara autorizatie de construire se pedepseste conform legii 50/1991 cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 100.000 RON si obligativitatea de a intra in legalitate prin obtinerea autorizatia de construire sau sa se aduca imobilul la starea initiala.

      Conform legislatiei in vigoare, lucrarile de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora necesita autorizatie de construire.     

    Acest lucru se refera inclusiv la lucrarile de inchidere a balconului, ridicarea unor noi pereti sau desfiintarea unora existenti in propria casa/apartament, cu conditia ca acestia sa nu fie pereti de rezistenta.

     Chiar daca nu vorbim despre pereti de rezistenta., specialistii spun ca, privind in ansamblu in majoritatea apartamentelor in care se fac modificari, structura devine instabila si blocul se subrezeste. Probleme cu adevarat grave sunt in spatiile comerciale de la parterul blocurilor, unde oamenii si-au reconfigurat apartamentele dupa bunul plac, sau s-a spart pur si simplu peretele exterior al blocului pentru a se construi usi.

     In cazul unui cutremur, riscul de prabusire creste cu cat e mai slabita baza imobilului. Iar prin disparitia peretilor pe verticala se schimba modul in care va trepida blocul, pentru ca i se muta centrul de greutate.

     Numai anul acesta 100 de bucuresteni au fost amendati pentru ca au omis sa isi ia autorizatie pentru modificarile facute in apartamente.

     Daca ati executat modificăarile interioare in apartament fara o autorizatie de construire expertul va va oferi consultanta gratuita in vederea punerii in legalitate sfătuindu-va gratuit in interesul dumneavoastra care este cea mai buna cale de urmat.

    Pretul pentru obtinerea autorizatiei de modificari interioare este negociabil in functie de complexitatea lucrarii preturile incepand de la 550 de euro pana la 850 de euro pentru proiectele foarte complexe ce necesita un grad ridicat de proiectare cat si un numar ridicat de avize. Trebuie retinut că obtinerea certificatului de urbanism nu va da dreptul de construire sau de modificare; mai aveti de asteptat pana la obtinerea autorizatiei de construire.

Acte necesare:

  1. Certificat de urbanism

Cerere tip, completata si semnata;

Copie a actului de proprietate, daca cererea este intocmita de proprietar;

Documentatie cadastrala – Extras de Carte Funciara la zi – informare;

Releveu apartament in dublu exemplar – pentru modificari interioare.

  1. Autorizaţie de construire

Realizarea unui proiect tehnic de catre un proiectant;

Realizarea unei expertize tehnice;

Obtinerea unor avize si acorduri, inclusiv avizul de la Inspectoratul de Stat in Constructii;

Contract firma de salubrizare pentru transport moloz.

Despre Noi

Venim in ajutorul tuturor celor care au nevoie de consultanta pentru a obtine, cu usurinta, autorizatii de construire, dar si celor care nu au timp sa se ocupe de dobandirea actelor necesare.

Solicita o Analiza GRATUITA

City Construct Invest va ofera consultanta si va ajuta sa obtineti Certificatele de care aveti nevoie!

Aboneaza-te la newsletter!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Mai multe articole

Vezi toate postarile
Niciun comentariu